1.28.2018

'Vernietigende Vakanties: Reizen we de aarde kapot?' Lezing bij SIB Utrecht

bron: http://www.sib-utrecht.nl/891-vernietigende-vakanties-reizen-we-de-aarde-kapot

Datum: 30-01-2018 19:30 - 21:30
Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands
Citytrips, wereldreizen en skivakanties: we reizen wat af. Het aantal toeristen stijgt ieder jaar en miljarden gaan om in de mondiale toerismesector. Over de hele wereld maken miljoenen kennis met andere culturen, tradities en mensen. Toch heeft ook toerisme een schaduwzijde. Het vliegverkeer en de aanleg van hotels heeft uiteraard zijn ecologische gevolgen. Daarnaast werkt toerisme uitbuiting in de hand en lijken koloniale verhoudingen soms terug van weggeweest. Wat moeten we denken van (toenemend) toerisme? Tot waar reikt de schaduw van toerisme? Hoe geven we duurzaam toerisme vorm?
Sprekers:
Ruud Welten is Bijzonder Hoogleraar in de Filosofie aan de Erasmus Universiteit en schreef over de filosofie van het reizen en de menselijke zoektocht naar het vreemde.
Gerben Hardeman is Manager Responsible Travel & Tourism bij de ANVR. Deze brancheorganisatie is lid van UNWTO (United Nations World Tourism Organisation) en ANVR heeft dit jaar de UNWTO Innovation Award gewonnen voor de ontwikkeling van de carbon calculator.
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties.

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands