11.23.2017

Symposium en uitreiking scriptieprijs STICHTING VREDESWETENSCHAPPEN


Klik hier voor informatie

Zeven jaar oorlog in Syrië

Oorlogs- en vredeswetenschappen in tijden van crisis

Wat is de impact van oorlog op mensen, en hoe kunnen oorlogs- en vredeswetenschappen bijdragen aan een vreedzamere wereld? De Faculteit Sociale Wetenschappen VU en IOVIS, Centre for Peace and Conflict i.o. VU, organiseren, in samenwerking met de Stichting Vredeswetenschappen en VUvereniging, een interdisciplinair panel dat zich buigt over Syrië.

Symposium en uitreiking scriptieprijs

Wat doet zeven jaar aan oorlog of het vluchten voor geweld met iemand? Wat is de rol van religie in processen rondom oorlog en vrede, en wat voor internationale instrumenten hebben we eigenlijk om gehoor te geven aan de menselijke aspecten van oorlog?
Deze vragen alsmede de relevantie van wetenschappelijk onderzoek en -onderwijs in tijden van hardnekkige politieke instabiliteit en gewapende conflicten, staan centraal tijdens dit symposium. Daarnaast presenteren studenten van verschillende Nederlandse universiteiten hun bijzondere scripties die genomineerd zijn voor de Visions on Peace master scriptie prijs.


Sprekers

Marit Sijbrandij, universitair hoofddocent Klinische Psychologie VU en coördinator van het Horizon 2020 STRENGTHS project voor het opschalen van psychologische interventies met Syrische vluchtelingen.
Srdjan Sremac, universitair docent Faculteit Godgeleerdheid VU en co-directeur van het Amsterdam Center for the Study of Lived Religion.
Wouter Werner, hoogleraar International Publiekrecht VU.
Ruud Welten, bijzonder hoogleraar Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van de Stichting Vredeswetenschappen.

De paneldiscussie zal worden geleid door Wolfgang Wagner, hoogleraar Internationale Veiligheid VU, en directeur van het nieuwe minor programma Peace and Conflict Studies.

Programma
14:00 – 14:10 uur Opening door Wolfgang Wagner
14:10 – 14:20 uur Welkom door Ruud Welten
14:20 – 15:50 uur Paneldiscussie
15:50 – 16:10 uur Pauze
16:10 – 17:10 uur Presentaties genomineerden Visions on Peace master scriptie prijs
17:10 – 17:30 uur Uitreiking prijs en afsluiting
17:30 uur Borrel

Datum: 15 december 2017
Tijd: 14:00 – 17:30
Locatie: Hoofdgebouw VU, Aurora zaal (begane grond)
Toegang: Vanwege een beperkt aantal zitplaatsen, gelieve via een aanmeldformulier te registreren.