9.28.2015

Liberal Arts & Sciences op HBO?

Nieuwsbericht via Saxion


Lector Ruud Welten gaat verkennen of Saxion als eerste in Nederland een UAS praktijkgerichte Bachelor Liberal Arts & Sciences kan starten per september 2017.

Na de succesvolle introductie van het Amerikaanse Liberal Arts-onderwijs op Nederlandse universiteiten, is de tijd rijp om het op HBO-niveau te introduceren. De bachelor Liberal Arts & Sciences oriënteert de HBO-student van nu op een brede manier op de arbeidsmarkt. In september 2015 is de honours class Liberal Arts & Sciences: Global Citizenship gestart.
In de HBO-bachelor worden intellectuele en persoonlijke vorming  gecombineerd met praktijkgerichte kennis, zodat de student niet meer wordt opgeleid tot een enkel beroep, maar zich voorbereidt op een flexibele arbeidsmarkt. Bedrijfseconomische kennis en ondernemerschap worden gecombineerd met kunst, filosofie en kennis van verschillende wetenschappen. De student ontwikkelt zich als een volwassen, ondernemend en creatief persoon, die zich niet doodstaart op een enkele discipline en zich nieuwsgierig en proactief op de arbeidsmarkt begeeft.

De HBO-bachelor Liberal Arts & Sciences richt zich op havisten die nieuwsgierig, ondernemend en intelligent zijn, maar misschien nog helemaal niet weten wat 'ze eigenlijk willen worden'.
Vanuit het lectoraat is een projectgroep samengesteld die de haalbaarheid van deze bachelor gaat onderzoeken.