5.13.2013

Boekpresentatie Het ware leven is elders. Filosofie van het toerisme

Op donderdag 6 juni om 16.00 uur wordt Het ware leven is elders. Filosofie van het toerisme http://alturl.com/qobfs gepresenteerd in Deventer bij Saxion: Handelskade 75 (ontvangsthal) Ik ga dan in gesprek over toerisme en de betekenis van het reizen vandaag, met Deventer stadsdichter Jos Paardekooper. Daarna is er tijd voor vragen en discussie.
200 pagina's | Paperback | Uitgeverij Klement | ISBN: 9789086871193
Waar zijn we eigenlijk naar op zoek wanneer we, bewapend met onze camera en reisgids, de wereld intrekken? Wat zegt het moderne toerisme over de manier waarop we in de wereld zijn?
De hedendaagse pelgrimage naar de laatste ‘authentieke plekjes’, waarvan we met trots beweren dat ‘er geen toeristen komen’, verraadt dat we iets zoeken wat we in ons eigen alledaagse leven zijn kwijtgeraakt. Maar levert het reizen ons werkelijk nieuwe ervaringen op en gaat er een vormende werking vanuit, zoals Goethe verlangde? Of kunnen we maar moeilijk toegeven dat het, zoals Seneca meende, een vlucht uit onszelf is? Ruud Welten vraagt zich in dit boek af wie hij is wanneer hij eropuit trekt. Een stoet aan filosofische reisgidsen, van Rousseau tot Stendhal, van Montaigne tot Sartre en van Goethe tot Zygmunt Bauman, vergezelt hem daarbij. Meer info en bestellen