8.18.2009

Learning Lane 2009

Learning Lane is een 2-daags Zomerfestival voor én door professionals waar kennis delen centraal staat. Beginnende en ervaren professionals op het gebied van HRD, training, opleiding, coaching, organisatieontwikkeling en –advies kunnen kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod van workshops, die door mede professionals worden aangeboden. Per dag zijn er 3 ronden workshops gecombineerd met veel andere activiteiten. De workshops hebben een sterk innovatief karakter.
meer info: http://www.learninglane.nl/

Filosofie en organisaties
Themalijn Filosofie en organisaties

Wat heeft filosofie organisaties in deze tijd te bieden? Filosofie is gelukkig ook buitengewoon praktisch. Tenminste, als je er op de juiste manier mee om weet te gaan. Een goed filosofisch gesprek dwingt ook consequenties af. Legt achterliggende thema’s bloot en zoekt naar verbanden en samenhang. Filosoferen is niet vrijblijvend. Het vraagt om verbinding van persoonlijke keuzes met die van de organisatie waarin je werkt.

In drie workshops wordt je uitgedaagd om op filosofische wijze, en met gebruikmaking van oude bronnen van wijsheid, je eigen keuzes en die van anderen te onderzoeken, te expliciteren en te verbinden met ambities voor de toekomst. In de workshops staat de werkwijze van de Academia Vitae centraal. De workshops vormen daarmee ook een kennismaking met wat de programma’s van de Academia Vitae te bieden hebben. De drie workshops zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Workshops Filosofie en organisaties

1. Integriteit
2. Verantwoordelijkheid
3. Authenticiteit