5.11.2008

4 juni: Studiemiddag over respect

Academia Vitae, Deventer

4 juni: Studiemiddag over respect

Op 4 juni organiseert Academia Vitae een studiedag over het begrip respect. De dag is bedoeld voor fellows, partners en introducés van Academia Vitae.

In de alledaagse omgang is het prettig wanneer we elkaar met respect behandelen. Respect is iets dat je in de praktijk brengt, je moet er niet over praten, maar gewoon doen. Maar de laatste tijd is er iets raars aan de hand met respect. Het begrip is gedevalueerd. We praten er veel over. Maar het lijkt wel of we de term zo vaak gebruiken omdat we hem in de praktijk van alledag net iets teveel missen.
Wat betekent respect in de alledaagse omgang? In het bedrijfsleven, in de overheid of in onze relaties met andere mensen? Veel bedrijven hanteren respect als kernwaarde. Gebruikt u de term vaak?

Tijdens de dag bespreken we verschillende teksten rond respect. Prof Arjo Klamer zal het begrip inleiden aan de hand van een tekst van Richard Sennett. Dr Rico Sneller zal het thema benaderen vanuit Martin Bubers klassieke tekst 'Ich und Du', terwijl Dr Ruud Welten het thema benadert vanuit Immanuel Kants gedachten over respect.

De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Daarna is er een informele borrel waar we het gesprek kunnen voortzetten. Arjo Klamer modereert de middag. Voor deelname vragen we een bescheiden bijdrage. Zodra u zich hebt ingeschreven sturen we de teksten toe.


Voor informatie:
office@academiavitae.nl