3.12.2008

Een avondje Saint-Germain-des-Prés bij de Alliance Française Rotterdam

10 april 2008 - 20.00 uur


Op 3 april 2008 gaat de tweeluik Vrede & Oorlog van het Onafhankelijk Toneel (O.T.) in première.De voorstelling Vrede speelt zich af tijdens de naoorlogse jaren in Parijs, waarin veel opnieuw moet worden uitgevonden op het gebied van politiek, filosofie, kunst en seksualiteit. Het is een montagevoorstelling over jonge kunstenaars en studenten in een Parijs café, met muziek en dans uit de jaren vijftig. Een van hen is een charismatische Cambodjaanse student, die vijfentwintig jaar later onder de naam Pol Pot verantwoordelijk is voor de genocide in Cambodja.


In het kader van deze voorstelling organiseren de Alliance Française Rotterdam en het O.T. een speciale lezing op donderdag 10 april. Eve Hopkins van het O.T. zal de avond inleiden met een korte impressie van de naoorlogse periode in Parijs, periode van voorspoed, het vrije denken en de bekende jazzkelders. Als hoodfspreker is de Rotterdamse filosoof ,Ruud Welten, uitgenodigd. Ruud Welten is auteur van het boek "Zinvol Geweld – Sartre, Camus en Merleau-Ponty over terreur en terrorisme" en zal met name de invloed bespreken die Sartre en Camus hadden en nog steeds hebben op het vrije denken.
Aan het eind van de lezing is er mogelijk tot het stellen van vragen. We zullen de avond afsluiten , onder het genot van een glas wijn en met muziek uit deze periode op de achtergrond.

Laat u meenemen in de wereld van Sartre en Camus en kom op 10 april naar de Alliance Française Rotterdam !


Donderdag 10 april 2008
20.00- (ong.)22.00 uur
Nederlands gesproken
Toegang is gratis maar reserveren is verplicht

Galerie van de Alliance Française
Westersingel 14

Voor meer informatie over de voorstelling Vrede en Oorlog