3.13.2007

Symposium Schetsend Denken, vrijdag 20 april, 10.00 uur, De Rode Hoed, Amsterdam

r r o o d introduceert stap voor stap een nieuwe denkinstelling. In De Rode Hoed in Amsterdam toont een kunstig, wetenschappelijk en succesvol engagement van filosofen, kunstenaars, schrijvers, musici en wetenschappers, samen met Adriaan Hoogendijk - columnist van het Financieele Dagblad filosoof en executive coach - het bestaan van een denkruimte aan, die innerlijke klimaatverandering en spectaculaire verbreding van denkinstellingen mogelijk maakt.

Welke denkstappen scheppen een innerlijke en uiterlijke klimaatverandering?

Op 20 april beantwoordt het engagement in een cross-over productie deze vraag in de serie Schetsend Denken.
Marijn de Koning opent de dag en verheft samen met r r o o d het reguliere denken tot een kunst.

Hoe draagt de filosoof bij aan de verandering in het denken van de bevolking? Kan de burger zich verliezen in doelmatigheid wanneer hij zich onttrekt aan nadenkendheid? Is muziek geschikt om een rol te spelen bij de bewustwording? Verwijst de beeldende kunst naar de scheppingskracht die de gewènste klimaatverandering van ons vraagt? Geeft de acteur ons een blik op levenskracht?

Hans Gerding professor Universiteit Leiden, Rico Sneller ethiek en godsdienstwijsbegeerte Universiteit Leiden, Bianca Hiemcke Schriek poëzie, Marius Gosschalk toneel, René Berman cellist, Lichel van den Ende en Jacquem beeldende kunst, Hein van Dongen filosoof en docent, Ruud Welten filosoof en musicus, Jan Douwes theoloog en zanger, Adriaan Hoogendijk columnist, filosoof en executive coach, Marijn de Koning begin-van-de-dagvoorzitter en Daphne Roza dans reageren via een intelligent en muzikaal totaalprogramma op wat klimaatverandering in positieve termen van de mens vraagt.
Plaats De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Datum vrijdag 20 april 2007, 10.00 – 17.30 uur
Zaal open 09.30 uur
Annuleren tot en met donderdag 12 april kunt u zonder kosten annuleren
Bereikbaar tot tien minuten voor aanvang: 06 30 28 11 25 daarna De Rode Hoed, tel. 020 63 85 606


Het r r o o d engagement

Bianca Hiemcke Schriek
Prof Dr Hans Gerding
Dr Hein van Dongen
Dr Rico Sneller
Drs Roland van Vliet
Dr Ruud Welten


Populierstraat 2
2565 MG Den Haag
070 77 86 016
06 30 28 11 25
www.rrood.nl
bianca@rrood.nl