3.29.2007

preview Door 't Stof (OT Toneel)

Dinsdag 3 april 20.00 uur Toneelschuur haarlem

Op dit moment wordt er door de acteurs Fabian Jansen en Ria Marks gewerkt aan de voorstelling DOOR ‘T STOF in de regie van Mirjam Koen, een coproductie van Onafhankelijk Toneel en Toneelschuur Producties. Voorafgaand aan de première op zaterdag 14 april, krijgt u alvast een voorproefje van de voorstelling, ‘a work in progress’, daarna is er een interview en discussie met speciale gasten.

Na afloop van de preview, waarin u alvast een paar scènes uit de voorstelling ziet, is het woord aan filosoof Ruud Welten. Hij publiceerde over existentialisme en onlangs verscheen zijn boek: Zinvol geweld. Sartre, Camus en Merleau-Ponty over terreur en terrorisme. Verder is hij als universitair docent filosofie verbonden aan de universiteit van Tilburg en aan de Academia Vitae in Deventer. Hij geeft bovendien colleges over Schopenhauer en De mythe van de vrije keuze.

DOOR ‘T STOF stelt fundamentele vragen over vrijheid en keuze. Tijdens het interview zal Ruud Welten de problematiek van de mythe van de vrije keus bespreken. Heeft de mens een vrijheid van keuze en een vrije wil? Of is dit slechts een mythe?

Ruud Welten zal in gesprek gaan met Nienke Wijnants. Zij is psychologe en als loopbaan- en outplacement adviseur werkzaam. Aan de Universiteit van Amsterdam doet zij promotie onderzoek naar Dertigers Dilemma’s. Dit dilemma wordt veroorzaakt door een teveel aan keuze. Wat hebben we nog te kiezen en hoe kunnen we met keuzestress omgaan?

OT dramaturg Eve Hopkins zal de gasten interviewen en na afloop van de preview is er uiteraard gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.

De toegangsprijs voor de preview van DOOR ’T STOF op dinsdag 3 april om 20.00 uur bedraagt € 5,00 per persoon. Bewaar je toegangskaartje van deze preview goed, want hij levert je € 5,00 korting op als je een kaartje koopt voor een van de voorstellingen van DOOR ’T STOF in de Toneelschuur!

DOOR ’T STOF is te zien in Toneelschuur Haarlem van wo 11 april t/m za 21 april (beh zo en ma) om 20.00 uur.
Reserveren voor de Preview en voorstellingen DOOR ’T STOF T: 023 -517 39 00