7.13.2006

Academia Vitae Gesprek 11 september: terrorisme

Academisch gesprek over filosofie en terrorisme

Op maandag 11 september gaat Arjo Klamer in gesprek met Ruud Welten over terrorisme naar aanleiding van diens boek Zinvol Geweld. Sartre, Merleau-Ponty en Camus over terreur en terrorisme. Academia Vitae. Het Jordenshuis, Papenstraat 26 in Deventer. Aanvang 19:30 uur. Toegang 5 euro.


"Ruud Welten is wetenschappelijk medewerker van Academia Vitae, filosoof en auteur van het boek Zinvol geweld. Sartre, Camus en Merleau-Ponty over terreur en terrorisme. Arjo Klamer gaat deze avond met hem in gesprek over de vraag of filosofie in staat is het terrorisme op andere manieren te benaderen, dan alleen maar vanuit een politiek van 'beveiliging'."


Routebeschrijving: vanaf de A1 richting centrum. Steeds links aanhouden langs de IJssel. Rechtdoor bij het stoplicht onder de Wilhelminabrug. Bij het volgende stoplicht rechtsaf slaan (Vispoort).
Parkeren (betaald): op de Nieuwe Markt of de Grote Kerkhof .
Vanaf het station: vanaf de hoofdingang rechtdoor lopen over de brug. Steeds rechtdoor blijven gaan – het Sijzenbaanplein, Achter de Broederen, de Engestraat en de Stromarkt. Dan rechtsaf de Papenstraat in. Het Jordenshuis ligt aan de rechterkant.